Kennelmamma Sofia

Jag heter Sofia och är dotter i familjen Ekström!
Jag bor tillsammans med min sambo Micke och vår son Ludwig i Nynäshamn tillsammans med våra portistjejer. 
Det är jag och mamma som tillsammans har Amazing Selma's och vi är i princip lika delaktiga i uppfödningen. Just nu "arbetar" jag lite mer i bakgrunden då min son Ludwig föddes den 29 juli 2020 och i slutet på mars 2023 väntar vi på Ludwigs lillasyster så mycket av min tid går åt till att ta hand om dom. 

Våra hundar är min stora passion i livet.  

Redan som liten fick jag höra av mamma och pappa att vi inte kunde ha hund,  precis som många andra barn med allergiska föräldrar någon gång har fått höra. Glädjen var då enorm när vi hittade den perfekta rasen, Portugisisk Vattenhund!
Att skaffa hund när man är allergisk är ett högriskprojekt men turligt nog klarade pappa av Selma!
När vi skaffade Selma i maj 2005 såg jag fram mot att få testa på agility med henne men så blev det inte. Mamma och pappa gick agilitykurs med Selma och Alice och jag var alltid med på alla kurser men stod vid sidan av planen för att lära mig så mycket som möjligt om hundar och hunduppfostran.

Jag bestämde mig för att jag skulle ha en egen hund, jag skulle ha en Maya.

Maya föddes den 22 mars 2008 som den absolut första valpen i vår uppfödning och hon är min stora kärlek här i livet. 

Från och med 2013 bor jag tillsammans med min sambo Micke ca 15 minuter från mamma och pappa. Med mig tog jag lilla Nemi, Mayas dotter, som bor tillsammans med oss och efter något år flyttade även Maya in med oss på heltid. I februari 2018 flyttade även Mayas dotterdotter Saga hem till oss och som jag skrev ovan, idag har vi även en son tillsammans. 


Jag jobbar både som hundfysioterapeut tillsammans med mamma Helena

(Alsema fysioterapi) samt på Systembolaget i Nynäshamn (just nu är jag mammaledig). 

Jag har från från starten av vår uppfödning 2008 varit lika delaktig i kenneln som mamma men det var i februari 2013 gick jag in som delägare!


Jag och mamma är det bästa temet man kan tänka sig. Vi arbetar otroligt bra tillsammans och vi är aldrig oense vad det gäller hundarna. Vi är väldigt sällan oense vad det gäller något i våra liv (vilket känns lite ovanligt i en

"mor-dotter-relation"). Vi tänker väldigt lika vad det gäller hundarna och uppfödningen och vi är varandras bästa bollplank i världen. Vi kompletterar varandra väldigt bra.


Det bästa jag vet är när tjejerna får göra saker de tycker om. Likväl att få springa runt i en utställningsring och visa upp sig (ja tjejerna tycker att det är jättekul) så njuter jag av att få lägga spår i skogen som tjejerna får ta. För några år sen var det mycket agility som gällde, både träning och tävling, men det har inte hunnits med de senaste åren (bara lite träning hemma på mamma och pappas tomt).

Det är endast fantasin som sätter gränser för vad tjejerna kan göra och de tycker att det är så kul när vi hittar på saker tex kurragömma, träna konster, plocka upp saker, städa mm mm.


Det absolut viktigaste för mig och min familj är att tjejerna mår bra och precis som att de sätts i första rummet så blir självklart även valparna de när de bor hos oss. Både jag och pappa tar semester från våra andra jobb när en ny kull föds och all vår tid går åt till att se till att de får den bästa starten man kan tänka sig.

//Sofia

Jag & Micke tillsammans med våra tjejer på vår gravidfotografering!

Jag, Micke och Ludwig hösten 2020!

Jag och mina tjejer: Nemi, Saga och Maya! (Feb-18)

Familjen Ekström/Dahlin midsommar 2018!