Amazing Selma's Pina Colada

"Edith"

Mor: SE UCH Amazing Selma's I'm Doris Day

Far:C.I.B DK NO SE UCH SE V-16 SE V-18 Aquafortis Gigolo

Född: 2019-05-03-12, regnr: SE33129/2019

Hälsa:

HD: A

ED: UA(0)

PRA: Normal/Clear via föräldrar

JDCM: Föräldrarna är Probable Normal

Improper Coat: Normal, Via föräldrar

BPH: Genomfört med skott 2021-05-15, se film nedan

Ögonlysning:2022-05-10, Distichiasis, PPM iris-iris lindrig

Meriter: Utställd med Very Good


I juli -22 var Edith på dejt med fina och härliga killen Ior.
Vi är så otroligt glada för att våra valpköpare Margona och Sven känner det förtroendet att låna ut Edith till oss för att möjliggöra den här kullen.

Så här skriver Ediths familj om henne:

Edith är en genomsnäll, trevlig, lugn och lättlärd tjej som hänger med på allt vi gör utan att tveka.
Hon är en otroligt lätt hund att ha att göra med, hon är lyhörd och cool i nya situationer. Att följa med på restaurang, museer, tågstationer o.dyl är inga problem, Edith är enormt trygg och lugnet själv i alla situationer.

Genomfört BPH med fint resultat. Extra fascinerande från detta var att Edith pga mattes svårigheter fick gå med en för henne okänd person vid vissa stationer men det berörde henne inte ett dugg. Det imponerade på oss alla att hon var så stabil att även ovana situationer löstes fint med en okänd.

Edith älskar vatten och följer gärna med oss när vi åker ut med båten för fiske eller bara en tur på sjön. Hon har varit med på båten sedan 9 veckors ålder.Vår glädjespridare som vi kallar henne är ett stort stöd till matte Margona som bla har sjukdomen ME.
Hon håller koll på matte och bla. lugnar och visar henne när pulsen stiger genom att tvätta och "buffa" på handlederna. Detta har hon lärt sig själv och är en uppgift hon själv valt att ha.
Hon följer gärna med matte på "promenader" med både rullator, permobil och rullstol och älskar att vara nära och hjälpa till. När Edith inte håller koll på matte, åker båt osv så leker hon gärna med våra andra 2 portisar Cola och Bollen.

Edith tycker om gosedjur och vill gärna att vi kastar till henne så hon får hämta. Att åka bil och att vara i skogen är också favoritsysselsättning. Edith har inget viltintresse överhuvudtaget!